Mun kaikkien aikojen lempipelit

PELAAMINEN

Olen halunnut jo ikuisuuksia kirjoittaa enemmän myös peleistä ja pelaamisesta, koska pelaaminen on mulle rakas harrastus ja ajanviete ja nautin siitä myös kovasti. En vain ole tiennyt mistä ja miten aloittaa, mut esittelemällä muutaman mun lempipelin, on varmaan ihan hyvä lähteä liikkeelle. Pelit eivät ole missään tietyssä paremmuusjärjestyksessä.

Ehdoton klassikko ja mulle vasta muutamia vuosia sitten tutuksi tulltu Undertale on tullu pelattua läpi jo useamman kerran. Sympaattiset, omalaatuiset hahmot, mukaansatempaava tarina ja ihana soundtrack takaavat pelikokemuksen, jonka vuoksi tähän peliin palaa aina uudelleen. Pelin 8-bittinen tyyli on myös mielestäni hauska elementti.

Ori and the Blind Forest. Toinen upealla tyylillä, ihanan soundtrackin kera toteutettu peli, jonka tarina saa niin itkemään kuin nauramaan. Haastetta löytyy eri vaikeusasteista ja elementtejä sekä tarinaa perustasohyppelypeliä enemmän. Maailma on hurjan iso ja upean näköinen ja pelin puzzlet eivät aina ole niin yksioikoisia. Olen hurjan innoissani, koska peli saa pian jatko-osan!

Night In The Woods. Vaikka en osaakaan laittaa näitä pelejä mihinkään tiettyyn järjestykseen, on Night In The Woods aivan siellä kärkipäässä. Kuten on jo varmasti käynyt ilmi, rakastan pelejä joissa on hyvä tarina ja tästä sitä tarinaa ja samaistumispintaa löytyi yllättävän paljon. Peli itsessään on mekaniikoiltaan suhteellisen simppeli, eikä mitenkään erityisen vaikea, mutta se ei loppujen lopuksi olekaan homman pääpointti. Hurmaava melankolisuus on elementti, joka koukuttaa. Ja ps. tässäkin on tosi hyvä soundtrack!!

Gris. Ääää, siis ensinnäkin: SOUNDTRACK! Ja toisekseen, en oo koskaan nähnyt kauniimpaa peliä. Mekaniikoiltaan tämäkään ei ole lähellekään rakettitieteen tasoa, mutta tarina on hurjan kaunis, samaistuttava ja niin koskettavasti kerrottu ilman sanoja. Gris on aivan täydellinen!

Hollow Knight. Hollow Knightiin päädyin pian Ori and the Blind Forestin jälkeen, koska etsin juuri samantyyppistä, hauskan näköistä, vähän monimutkaisempaa tasohyppelyä. Ja sitähän mä sain, en ole muuten vieläkään päässyt tätä läpi... Mutta se ei muuta sitä faktaa, että pelinä Hollow Knight on aivan mahtava. Mekaniikoiltaan ainakin näppäimistöllä pelattuna hankala, välillä jopa raivostuttava, mutta visuaalisesti kaunis ja äänimaailmaltaan ihastuttava.

Halusin jättää tästä postauksesta pois ne klassiset Simsit ja League of Legendsit yms. ja keskittyä juuri näihin peleihin, jotka eivät ole ehkä kaikille tuttuja ja ovat saaneet mut pelaamaan aina lisää. Pelaatko sä? Kerro kommenteissa sun lempipeli!

ps. kuvat lainattu netistä, jokainen linkattu alkuperäiseen lähteeseen

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Anni
Anni,
Näistä en olekaan pelannut vielä mitään, vaikka muutamaan oonkin törmännyt. Pitää ehkä laittaa joku listalle! 😊
needlesandroses.blogspot.com
reettakristiina
reettakristiina,
Kannattaa ehdottomasti! Aivan ihastuttavia pelejä kaikki <3
nouw.com/reettakristiina
Kirjoita kommentti...
IP: 82.99.3.229